Reguliere inschrijving gesloten

18 mei '21

De reguliere online inschrijving van Waterrijk fase 3 woningen is vandaag, 18 mei gesloten. Wat kunnen de kandidaten die zich hebben ingeschreven nu verwachten? En wat kan je doen als je de inschrijving hebt gemist, maar toch in aanmerking wilt komen? Je leest het in dit nieuwsbericht.

Loting bij de notaris

Er zijn meer inschrijvingen binnengekomen dan dat er woningen zijn in Waterrijk fase 3 woningen. Dat betekent dat de notaris de loting verricht. De notaris geeft alle kandidaten die zich in de reguliere inschrijving hebben ingeschreven een rangnummer. Vervolgens wordt aan de hand van het rangnummer zoveel als mogelijk toegewezen op basis van de 1e voorkeur van de kandidaten. Alle kandidaten krijgen donderdag na 10.00 uur persoonlijk bericht over de uitslag.

Wel een woning toegewezen

Hoera! Je hebt een woning toegewezen gekregen. Bevestig je optie binnen 48 uur in je Mijn Eigen Huis account. Vervolgens heb je de keuze hoe jij je aankooptraject wilt doorlopen: via de makelaar, online of een combinatie van beide. Ongeacht je keuze is een optie vrijblijvend en kosteloos. Als je nog vragen hebt of je wilt gewoon een persoonlijk gesprek dan kan je voor de makelaar kiezen. Heb je voldoende informatie om direct de koopcontracten aan te vragen? Klik dan op online kopen. Zorg dat je je keuze doorgeeft in je account.

Geen woning toegewezen

Helaas, je hebt in eerste instantie geen woning toegewezen gekregen. Iemand anders heeft een beter rangnummer van de notaris gekregen voor het bouwnummer van je 1e voorkeur. Voor de bouwnummers van jouw voorkeuren sta je op dit moment op de reservelijst. Indien er een kandidaat afziet van zijn of haar woning wordt de volgende kandidaat van de reservelijst op basis van de loting gekoppeld aan dat bouwnummer. Indien je alsnog een woning toegewezen krijgt, ontvang je hierover persoonlijk bericht.

Woning kopen

Wil je alle stappen van het woning kopen nog eens rustig nalezen? Onder het tabblad service staat de woning kopen pagina met alle informatie over het aankoopproces.

Naar woning kopen

Inschrijving gemist?

Heb je de inschrijving gemist of wil je alsnog in aanmerking komen voor een van de woningen? Ga dan naar de woningen pagina en jouw favoriete bouwnummer. Klik op het winkelwagentje, vul je gegevens aan en sla je voorkeur op. Op deze manier plaats je jezelf op de reservelijst voor de woningen. Als er geen kandidaten uit de reguliere inschrijving meer zijn voor een bouwnummer worden de reservekandidaten die zich daarna hebben aangemeld aangesproken.

Heb jij je al ingeschreven? Naar de woningen
Hoe gaat het in z'n werk? Een woning kopen