Waterrijk
Logo Logo

Nieuwbouw in Oosthuizen

Oosthuizen is een fijne plek om te wonen. Kleinschalig opgezet, maar met genoeg ruimte. Het is er rustig en gezellig. Het fijne dorp wordt omringd door agrarisch cultuurlandschap en heeft alles wat Noord-Holland zo geliefd maakt: prachtige uitgestrekte polders, rust, ruimte en… veel water. 

Authentiek dorp in NH

Oosthuizen was de hoofdplaats van het voormalige Zeevang, dat per 1 januari 2016 bij de gemeente Edam-Volendam werd gevoegd. De gemeente ligt aan het rustige Markermeer en wordt omringd door de plaatsen Edam, Purmerend en Hoorn. Rietkragen, kleine landweggetjes, bijzondere weidevogels, lintdorpjes met stolpboerderijen en houten huizen kenmerken het gebied. De natuur nodigt uit om te recreëren, wandelen, fietsen of met een bootje het Markermeer op te gaan.

Historie van land en water

De omgeving van Oosthuizen kent een rijke geschiedenis. Land en water gaan hier al eeuwenlang hand in hand. In de 13e eeuw werd een dijk aangelegd om het land te beschermen tegen het dreigende water. Door de aanleg ontstond het poldergebied ‘Die Seevanck’. Waar te liggen. Het agrarische karakter met mooie vergezichten speelt nog steeds een de bevolking eerst vooral afhankelijk was van de visserij, kwam de nadruk hierna meer op de landbouw belangrijke rol in de omgeving.

Waterrijk

De historie van het landschap is nog goed te herkennen door het karakteristieke patroon, de zogenaamde lintbebouwing die kenmerkend is voor verschillende Noord-Hollandse dorpen en ook voor Waterrijk. Deze indeling geeft het landschap een open en rustgevend karakter.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?