Waterrijk
Logo Logo

Voorzieningen in de omgeving

In Oosthuizen zijn recreatiemogelijkheden, bezienswaardigheden, musea, restaurants, cafés en winkels. Ben je meer toe aan een dagje winkelen in een grote stad, dan zijn Alkmaar, Amsterdam, Purmerend of Hoorn niet ver weg. Ook in kleinere plaatsen in de omgeving, als Volendam, Edam, De Rijp en Enkhuizen, zijn voorzieningen genoeg om je goed te vermaken.

Multifunctionele accommodatie

In Oosthuizen is in 2016 de multifunctionele accommodatie (MFA) 'De Groote Molen' geopend. Deze locatie biedt onder meer onderdak aan basisschool Het Kraaiennest, kinderopvang Berend Botje, Cultureel Centrum De Seevanck en diverse (sport) verenigingen.

Van dagelijkse boodschappen tot recreatie

Winkelen

Voor de dagelijkse boodschappen is er in Oosthuizen een PLUS supermarkt, met een groot assortiment aan versproducten uit de regio. Ook zijn er een slagerij en een brood-/banketbakkerij en bij cadeaushop Ieniemienie is bijna alles te koop: van speelgoed tot kantoorartikelen. In de omliggende dorpen vind je winkels voor kleding, elektronica, sport- en outdoor artikelen.

Eten en drinken

In Oosthuizen kun je voor een hapje of drankje terecht bij verschillende gelegenheden, zoals restaurant De Gier & De Krijger, waarin ook een gezellig bruin café is. Bij Ans en Piet, eveneens een bruin café, kun je ook lunchen en dineren. Voor een snelle hap kun je terecht bij snackbar Seevanck of bij afhaal- en bezorgrestaurant Pizza Center Maestro.

Kunst en cultuur

De Grote Kerk uit 1518 is het pronkstuk van Oosthuizen. Deze prachtige gotische kruiskerk is monumentaal en museaal. Het orgel, met pijpwerk en kas zijn nog uit de 15e eeuw. Ook het kinderboekenmuseum ‘Het schooltje van Dik Trom’ en Molen de Beek zijn een bezoekje waard. Of bekijk een expositie in de dynamische galerie GaleriAle.

Recreatie

Het prachtige polderlandschap van Oosthuizen biedt mogelijkheden genoeg voor recreatie. Huur bijvoorbeeld een motorbootje of bezoek het laagste punt van Noord-Holland in de kleine droogmakerij Etersheimbraak. Er zijn verschillende fiets-, wandel- en vaarroutes door de polder. In de winter, als het vriest, kun je heerlijk schaatsen op IJsbaan ’t Trefpunt.

Onderwijs en kinderopvang

Kinderen kunnen in Oosthuizen voor onderwijs terecht op de openbare basisschool Het Kraaiennest. Ook in de omliggende dorpen van de voormalige gemeente Zeevang (zoals Beets, Middelie en Warder), op enkele minuten van Oosthuizen, zijn basisscholen. Voortgezet onderwijs wordt aangeboden op de scholengemeenschap De Triade in Edam en Don Bosco College in Volendam.  Voor de kleintjes zijn er 3 locaties voor kinderopvang in Oosthuizen.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?