7 redenen om naar Oosthuizen te verhuizen

30 september '22

Oosthuizen, lekker dicht bij het historische Hoorn, maar toch de rust van een dorp. Zo, nu hebben we al 1 reden verklapt waarom je naar Oosthuizen wilt verhuizen. Heb je meer overtuiging nodig? Lees dan vooral verder!

1. Bereikbaarheid met OV

Reis je met het openbaar vervoer? Oosthuizen heeft een busstation. Vanuit Oosthuizen gaan rechtstreekse buslijnen naar Purmerend, Hoorn en Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal Station kun je overstappen naar elk ander station in Nederland. Over goed bereikbaar gesproken!

2. Bereikbaarheid met de auto

Ook als je liever je eigen glimmende bolide pakt, zit je in Oosthuizen goed. Oosthuizen is een onderdeel van de gemeente Edam-Volendam in de provincie Noord-Holland. De grotere plaatsen in deze provincie, zoals Hoorn, Purmerend, Alkmaar en Amsterdam, zijn goed bereikbaar. Vanuit Oosthuizen rij je zo naar de A7 die het dorp met de rest van Noord-Holland verbindt. En over parkeren hoef je je al helemaal geen zorgen te maken. Dit doe je in de straat of op eigen terrein. Je hoeft dus nooit te zoeken naar een parkeerplek.

image alt

3. Oosthuizen, saai? Echt niet!

In en nabij Oosthuizen is van alles te beleven. Alle dagelijkse voorzieningen zijn aanwezig in het dorp, maar ook op sportief, cultureel en sociaal gebied kom je hier niets tekort. Heb je zin in een theatervoorstelling, een leuke activiteit met de kinderen, lekker shoppen of wil je na een lange dag shoppen heerlijk neerstrijken voor een hapje en een drankje? Dan kun je uitwijken naar Purmerend of Hoorn. Beide steden zijn snel te bereiken en er is genoeg te beleven.

image alt

4. Oosthuizen, groen?

Ja, Oosthuizen is hartstikke groen! Oosthuizen heeft alles wat Noord Holland zo geliefd maakt. Prachtige uitgestrekte polders, water en veel groen. Vanuit dit betoverende dorp fiets je zonder moeite de groene omgeving in. Voor een rondje Zeevang, dwars door het polderlandschap ten noorden van Edam. Of gewoon zomaar op de bonnefooi. Je komt vanzelf wel iets moois tegen. En voor de kinderen is er ook genoeg ruimte om lekker te spelen en te ravotten.

5. Kindvriendelijke omgeving

Kinderen voelen zich hier zeker snel thuis. Er zijn vriendjes genoeg in deze kindvriendelijke buurt. Lekker buitenspelen is hier een peulenschil. Er zijn speeltuintjes in de buurt en basisschool de Koningsspil is ook vlakbij. Lopend of op de fiets kunnen de kinderen hier al snel zelf naartoe. 

image alt

6. Verse producten uit de streek

Als je van koken houdt en dat het liefst met verse producten doet, dan zit je in Oosthuizen en omgeving ook goed. Vooral in de Beemster, wat vlak bij Oosthuizen ligt, worden veel streekproducten aangeboden. Er is een grote variëteit aan groenten, aardappelen en fruit, maar ook kaas, melk en vlees is er veel. Bezoek daarvoor de gezellige boerderijwinkeltjes en kraampjes langs de weg. Verser kun je het niet krijgen. En heb je zin in een lekker toetje, dan loop je even het dorp in voor die heerlijke verse huisgemaakte slagroomtruffels. 

7. De woningmarkt

Tja, als laatste puntje dan toch nog even een referentie naar de woningmarkt. De prijzen in omliggende steden zijn een stuk hoger. Het aantal vierkante meters dat je ervoor terug krijgt, is een stuk minder. Je begrijpt het, in Oosthuizen is het nog mogelijk om betaalbaar te wonen op een rustige en kindvriendelijke locatie mét ruimte in huis!

Ook in Oosthuizen wonen?

Met alles wat je hierboven hebt gelezen, is het niet meer moeilijk om voor Oosthuizen te kiezen, toch? Eind dit jaar gaan we in verkoop met de 40 woningen en 3 kavels in fase 3b. Wil je op de hoogte blijven? Bekijk het woningaanbod en meld je aan voor je favoriete woningtype. 

Bekijk de woningen
  Ga naar de homepage
  Bekijk alle woningen